Al sinds de aankoop van de Kapel, Grote Boerderij en rondliggende gronden in 2005 ijvert het gemeentebestuur van Merksplas voor een verantwoorde herbestemming voor dit unieke stukje cultuurhistorisch erfgoed. Op basis van studies van Mino en Idea Consult zijn er een aantal interessante pistes gedefinieerd, waarbij Merksplas kiest voor een invulling met nadruk op zachte recreatie en toerisme.

maandag 27 februari 2012

Werken Kolonie

De ringgracht en het nabij gelegen speelbos zijn geen gemeentelijke eigendommen maar de gemeente Merksplas heeft er wel alle belang bij om deze omgeving goed te beheren voor de talrijke bezoekers!
Recent voerde de technische dienst dan ook onderhoudswerken uit nadat ze hiervoor toestemming kregen.

Onder impuls van VVV Toerisme werd de kom aan de ringgracht van de Kolonie geschoond.De wilgenopslag op het strandje werd verwijderd.  Tussen hun overhangende takken bleef zwerfvuil drijven en het dikke pakket bladeren en takjes groeide jaarlijks aan. Aan de andere oever werd het struikgewas afgezet zodat dit kan verjongen en de stevigheid van de oevers behouden blijft. Op deze wijze herstelden we het historisch zicht op het strandje tot vreugde van iedereen die zich nog herinnert hoe de landlopers van weleer deze omgeving mooi onderhielden!

In het bos dat volop bezocht wordt door de jeugdbewegingen en buurtkinderen verwijderden we zware dode takken omwille van de veiligheid. Tegelijkertijd maakten we van de gelegenheid gebruik om Amerikaanse vogelkers te bestrijden. 
Door deze werken is het crossparcours dat de buurtkinderen aanlegden niet meer volledig duidelijk. Omdat we in de toekomst de overige delen van het speelbos willen voorbehouden voor andere spelactiviteiten, lijkt het zinvol om dit parcours af te bakenen zodat de fietsers en andere kinderen elkaar minimaal hinderen.

Daarom een warme oproep aan de buurtkinderen om de handen nog eens uit de mouwen te steken en het crossparcours opnieuw af te bakenen met takhout dat bleef liggen.

Wandelaars met honden zijn ook welkom.  Zoals overal in de gemeente blijft je hond steeds aangelijnd en verwijder je eventuele uitwerpselen, zelfs in het speelbos!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten