Al sinds de aankoop van de Kapel, Grote Boerderij en rondliggende gronden in 2005 ijvert het gemeentebestuur van Merksplas voor een verantwoorde herbestemming voor dit unieke stukje cultuurhistorisch erfgoed. Op basis van studies van Mino en Idea Consult zijn er een aantal interessante pistes gedefinieerd, waarbij Merksplas kiest voor een invulling met nadruk op zachte recreatie en toerisme.

maandag 21 mei 2012


Informatie-avond Merksplas- en Wortel-Kolonie op de UNESCO Werelderfgoedlijst?
gemeentehuis Hoogstraten – dinsdag 29 mei om 19.30 uur

Momenteel loopt er een haalbaarheidstudie over het inschrijven van de kolonies van Wortel en Merksplas op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Wat is de Werelderfgoedlijst? Hoe verloopt een procedure? Wat betekent de erkenning als “Werelderfgoed”?  Welke rol hebben lokale bewoners en betrokkenen?

Kom op 29 mei om 19.30 uur naar zaal de ’Welgezinde’ in het Gemeentehuis van Hoogstraten voor een Kolonie-avond die helemaal gewijd is aan de kandidatuur van de kolonies voor de Werelderfgoedlijst.
Je verneemt alles over het lopende onderzoek, je kunt er al je vragen stellen over de Unesco-plannen en wij horen graag uit jouw mond hoe bijzonder de kolonies voor jou zijn.

Iedereen welkom! Wel graag vooraf inschrijven.

I & inschrijven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten