Al sinds de aankoop van de Kapel, Grote Boerderij en rondliggende gronden in 2005 ijvert het gemeentebestuur van Merksplas voor een verantwoorde herbestemming voor dit unieke stukje cultuurhistorisch erfgoed. Op basis van studies van Mino en Idea Consult zijn er een aantal interessante pistes gedefinieerd, waarbij Merksplas kiest voor een invulling met nadruk op zachte recreatie en toerisme.

woensdag 10 februari 2010

rommelmarkt SVKM op paasmaandag 5 april

Traditioneel is het op paasmaandag een grote, maar zeer gezellige rommelmarkt op Merksplas-Kolonie. En dit jaar dus ook weer en paasmaandag valt dit jaar op 5 april! Omdat de toeloop van bezoekers en standhouders elk jaar groter wordt, hebben de organisatoren van de Sport- & Vriendenkring van Merksplas-Kolonie (SVKM) besloten zelf ook een aantal zaken beter uit te werken. Zo zal er een duidelijk signalisatieplan met onder andere éénrichtingsverkeer en duidelijk aangeduide parkeerplaatsen komen.Zij hebben ook in samenwerking met de politie een duidelijk tijdelijk politiereglement opgesteld. Grootste verandering is dit jaar echter voor de standhouders: Zij zullen pas vanaf zondag op het terrein mogen en maximum 1 maal overnachten. Zo wil men zorgen dat de Kolonie niet de ganse week voordien een gelegenheidscamping is en de vele fietsers, lopers en wandelaars ook deze dagen nog laten genieten van het unieke cultuurlandaschap dat deze Kolonie toch wel is.


Wil je meer weten over de rommelmarkt, dan kan je terecht op de website van SVKM of bellen naar 014/47.33.11.


Mooie foto's van een vorige editie vind je hier.

6 opmerkingen:

  1. geweldig wij komen ook weer marry en herre

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het is te hopen dat er deze keer toiletten zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wij komen ook laat ons hopen dat we het vinden want een adres met een straat vind ik ni op de site

    BeantwoordenVerwijderen
  4. is een super mega toffe markt .wij zullen zeker terug van de partij zijn .en ach als en gps de weg ernatoe vind dan kan men het zeker zonder ook vinden lol. gr geert en anja

    BeantwoordenVerwijderen
  5. heb al drie keer gemailt ver een plaatske en krijg geen antwoord plezand ze gemakelijk is anders ?????? kan het echtniet makelijker gemeente merksplas

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wie schrijf er nu dat paasmaandag ook dit jaar op 5 april valt, hopelijk vinden zij op de markt nen goeie kalender !!

    BeantwoordenVerwijderen