Al sinds de aankoop van de Kapel, Grote Boerderij en rondliggende gronden in 2005 ijvert het gemeentebestuur van Merksplas voor een verantwoorde herbestemming voor dit unieke stukje cultuurhistorisch erfgoed. Op basis van studies van Mino en Idea Consult zijn er een aantal interessante pistes gedefinieerd, waarbij Merksplas kiest voor een invulling met nadruk op zachte recreatie en toerisme.

woensdag 28 juli 2010

Korenpikken voor de Kerststal

Korenpikken voor de kerststal
@ Rudi Rombouts
Het korenpikken voor de kerststal op 17 juli 2010 was weer een groot succes. Het weer was goed en het koren stond er perfect bij. De organisatoren hadden ook goede koffie, een stevige boterham en natuurlijk wat andere dranken voorzien. Er werd met de hand, met het paard en ook met een halfautomaat gepikt. Mooi om te zien is dat er ook enkele jongeren geïnteresseerd zijn of ondertussen al heel handig zijn in de kunst van het korenpikken.
Een paar mooie foto’s van het korenpikken kan je vinden op www.2330.be. Op deze website kan iedereen die dat wenst mooie foto’s  van Merksplas plaatsen. Neem zeker een kijkje, het zeker de moeite waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten