Al sinds de aankoop van de Kapel, Grote Boerderij en rondliggende gronden in 2005 ijvert het gemeentebestuur van Merksplas voor een verantwoorde herbestemming voor dit unieke stukje cultuurhistorisch erfgoed. Op basis van studies van Mino en Idea Consult zijn er een aantal interessante pistes gedefinieerd, waarbij Merksplas kiest voor een invulling met nadruk op zachte recreatie en toerisme.

dinsdag 20 april 2010

fit-o-meter Merksplas officieel open

Ook de gemeente Merksplas heeft dus vanaf 18 april (terug!) een eigen fit-o-meter. Deze is ongeveer 5 kilometer lang en start aan de vaart ter hoogte van de Steenweg op Rijkevorsel – binnenzijde richting kom. De oefentoestellen en de infopanelen zijn gebaseerd op informatie van BLOSO, zijn PEFC gekeurd, maar aangekocht en geplaatst door het technisch personeel van het gemeentebestuur van Merksplas. 
De officiĆ«le opening was op zondag 18 april om 9 uur aan het startpunt. Schepen Kris Govers, sportfunctionaris Ief Van Gompel en diensthoofd TD Alex Peeters gaven het goede voorbeeld en hebben onmiddellijk hierna het parcours en de oefeningen op een fiks drafje afgewerkt. Burgemeester Frank Wilrycx was natuurlijk ook paraat voor de officiĆ«le opening, maar kon jammer genoeg niet zo onmiddellijk zijn loopschoenen vinden …. Alle sportieve aanwezigen werden nadien vergast door een stevig ontbijt in de Kapel (bedankt VVV Merksplas voor dit ontbijt – het was dik in orde!). Dus sportievelingen: Bij deze weet je de fit-o-meter staan. 
Neem daarbij de prachtige omgeving, de gezonde boslucht en je kan toch niet anders dan er een sportieve lap op geven. De oefeningen zijn op drie verschillende niveaus (groen, rood, blauw). Er is dus voor ieder wat wils. Wil je meer informatie, spring dan gerust eens binnen bij Ief Van Gompel op de gemeentelijke sportdienst.

1 opmerking:

  1. Moeilijk te vinden deze informatie. Wellicht interessant om een link in de gemeenteinfo te plaatsen. En als deze verwijzing al bestaat: om deze wat meer duidelijk of toegankelijk te plaatsen, want ik kon ´m niet vinden ;o)

    BeantwoordenVerwijderen